Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.02.21

Munkaügyi Pályázatok 2012-ben

 • Bérkompenzáció

  Ez a támogatási forma jelenleg még nem elérhető!

  A kiírás várhatóan február hó végén , március hónap elején várható az ezt lehetővé tevő kormányrendelet megjelenését követően. 
  A kompenzációra azok a munkáltatók pályázhatnak akik végrehajtották az elvárt béremelést, nem csak az arra jogosult dolgozók 2/3-nál hanem a dolgozók 100%-nál. Ezen túl a vállalkozásuk magas élőmunka igényű, és alacsony a foglalkoztatott munkavállalók átlagkeresete. 
  A bérkompenzáció, az elvárt béremelés 5%-os részből, 3%-nyi részt (vagyis az 5% 60%-át) hivatott megtéríteni a fenti feltételeknek megfelelő munkáltatóknak.
  A támogatás 2012. január 1-re visszamenőleges hatállyal igényelhető lesz, illetve további feltétel, hogy a támogatás elnyerését követően a 2011-es statisztikai átlaglétszámot tartani kell.
  (Jelenleg a bérkompenzáció első igénybevehető része már működik, mert az elvárt béremelés 5% fölötti része a szociális hozzájárulási adóból visszatartható, azt nem kell befizetni.)
   
 • Munkahelyteremtő támogatás
  Ennek a támogatási formának már megjelent a teljes pályázati kiírása!
  A pályázat kódjele: NFA-2012-KKV 

  A teljes anyag az alábbi linken érhető el:

  http://www.munka.hu/nyitooldal/-/asset_publisher/aF5G/content/mikro-kis-es-kozepvallalkozasok-munkahelyteremto-palyazatainak-tamogatasa?redirect=%2F

  Beadási határideje igen rövid: 2012. március 30.
  Lényeges hogy a beruházás munkahelyteremtéshez kapcsolódik, és az alkalmazott létszám után kell a pontos összeget meghatározni.
  Alap támogatási összeg: 1.400.000,- Ft/fő
  kiegészítő támogatási összegek
  -leghátrányosabb helyzetű kistérségben (Nyírbátor az!) + 300.000,- Ft
  -munkanélküli alkalmazása esetén + 500.000,- Ft
  -roma munkavállaló esetén + 300.000,- Ft igényelhető még alkalmazottanként.
  Így összesen 2.500.000,- Ft / fő támogatás is nyerhető.
  Kitételek: 
  - a felvett létszámot a már alkalmazásban állókkal együtt 2 évig meg kell tartani, a megvalósult beruházást pedig 3 évig kell üzemeltetni.
  -a beruházás főképp gép, berendezés beszerzésére vonatkozik a részletes leírásban szereplő kitételekkel együtt.

  FONTOS!
  A kiírásban könnyítettek azoknak a kisvállalkozásoknak akik 15.000.000,- Ft alatt pályáznak és minimum 3 éve működnek amelyből két évben pozitív adóalapot produkáltak, mert azoknak a vállalkozásoknak nem szükséges fedezetet felmutatni.
  Induló vállalkozás is pályázhat!

 • Munkahely megőrző támogatás
  Átmeneti likviditási gonddal küzdő vallalkozásoknak, hogy ne kelljen időleges fizetési zavar vagy sok kintlévőség miatt elküldenie munkavállalóit. Max. 6 hónapra folyosított átmeneti jellegű támogatás a létszámot megtartó munkáltatóknak.
  Támogatás mértéke 25-75% között lehet megtartott munkavállalónként, de maximált értéke is van a minimálbér 120%-a azoknál a munkáltatóknál ahol az alkalmazottak létszáma magasabb mint 25 fő, míg a minimálbér 150%-a lehet az ettől kevesebb foglalkoztatottal működő vállalkozásiknál.
  Fő kitétel, hogy a munkáltatónak végre kellett hajtania az elvárt béremelést valamennyi dolgozójánál.
  Részletes információk az alábbi linken:

  http://www.munka.hu/
   
 • Foglakoztatást bővítő támogatások
  Meghatározott munkavállalói körnek jár csak. A TÁMOP 1.1.2 támogatáson belül (Új Széchényi Terv keretein belül!) került kiírásra.
  Támogatás kedvezményezettjei:
  -Alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők (max. 8 általános), OKJ-s képzettségük megléte is kizáró.
  -Pályakezdők, 25 év alatti munkavállalók
  -50 év feletti munkavállalók
  -Kismamák, gyesről, gyedről visszatérők
  -Bérpótló, szociális támogatásban részesülők
  -Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek
  A támogatásra csak az ebbe a körbe tartozó munkavállalót foglalkoztató vagy foglalkoztatni kívánó munkáltatók pályázhatnak.

   http://www.munka.hu/